januari 18, 2022

Vegan challenge

Vegan challenge

Afgelopen week probeerde ik een week veganistisch te eten. Dit houdt in dat ik geen dierlijke producten of producten waar dierlijke ingrediënten in zitten consumeerde (denk aan zuivel, eieren, vlees en vis). Ik eet normaal zelf ook al geen vlees meer (wel af en toe vis) maar na deze week lijkt het me leuk om vaker een weekje veganistisch te eten, in ieder geval als avondeten. Ik heb het de afgelopen week de hele week volgehouden met uitzondering van de zondag, toen was niet alles vegan.

Maar wat at ik dan zoal? In deze blog laat ik zien wat ik per dag at en dat plantaardig eten helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ik ben geen diëtiste, maar ik heb mijn menu van de afgelopen week samengesteld door middel van wat ik zelf gelezen en geleerd heb over een plantaardig dieet.

Maandag

Ontbijt: 7 granen ontbijt met havermelk en frambozen

Lunch: Knäckebröd met vegan heksenkaas en sla, een handje ongezouten cashewnoten en een glas sinaasappelsap

Diner: Chili sin carne met bruine bonen, knoflook, ui, paprika, champignons, courgette, augurk, jalapeño pepertjes, tomatenblokjes, vegan gehakt en zakje kruiden.

Tussendoor: Kiwi, cup a soup tomaat, Lotus speculoos koekjes

Dinsdag

Ontbijt: 7 granen ontbijt met havermelk en frambozen

Lunch: Restje chili van de vorige dag

Diner: Pasta met vegan "kip", spinazie, tomaatjes, champignons, ui en vegan Boursin en als toetje een smoothie met banaan, blauwe bessen en havermelk

Tussendoor: Knäckebröd met vegan heksenkaas en sla, handje ongezouten cashewnoten, Lotus speculoos koekjes

Woensdag

Ontbijt: Bananen pannenkoekje met blauwe bessen (met banaan, meel en havermelk kan je een beslag maken)

Lunch:
Restje pasta van de vorige dag, knäckebröd met vegan heksenkaas en sla

Diner:
Pizza Vegan Veggi van Domino's en als toetje een vegan tiramisu

Tussendoor:
Kiwi, handje ongezouten cashewnoten, vegan chocola met karamel en zeezout, bakje bolognese chips (ah huismerk)

Donderdag

Ontbijt: 7 granen met havermelk en blauwe bessen

Lunch:
Knäckebröd met vegan heksenkaas en sla, cup a soup tomaat, kiwi, handje ongezouten cashewnoten

Diner:
Harissa stoofschotel met pompoen, linzen en couscous en als toetje vegan tiramisu

Tussendoor:
Pizzapunt van de vorige dag, vegan chocola met karamel en zeezout, Lotus speculoos koekjes, bakje bolognese chips

Vrijdag

Ontbijt: Smoothie met banaan, blauwe bessen, havermelk en chia zaadjes

Lunch:
Knäckebröd met vegan heksenkaas en sla, handje ongezouten cashewnoten, kiwi

Diner:
Harissa stoofschotel van de vorige dag

Tussendoor:
Vegan speculaas donut (van ah), vegan zelfgebakken koekje, bakje Croky paprika chips

Zaterdag

Ontbijt: Bruine boterham met stroop

Lunch:
Overgeslagen

Diner:
Vooraf een kopje linzen pompoensoep en daarna gebakken aardappeltjes (met een beetje curry ipv mayo), pompoen tijmburger, boontjes (eigenlijk een avg'tje)

Tussendoor:
Kiwi, handje ongezouten cashewnoten, punselie koekjes, bakje Croky paprika chips, popcorn zoet

Zondag

Ontbijt: Niet vegan (broodje met gekookt eitje)

Lunch:
Linzen pompoensoep (recept vind je hier) met een niet vegan broodje kruidenboter uit de oven

Diner:
Patatjes en vegan kroket uit de airfryer, boontjes

Tussendoor:
Vegan zelfgebakken koekjes, zoete popcorn, kiwi, handje ongezouten cashewnoten